Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Balıkesir'de Altın sahtekarlarına suçüstü

Balıkesir

Balıkesir Emniyeti, ağına düşürdükleri şahıslara sahte gömü altınları satmak için Balıkesir´i mesken seçen şüphelilere göz açtırmadı.

Balıkesir Emniyeti, ağına düşürdükleri şahıslara sahte gömü altınları satmak için Balıkesir´i mesken seçen şüphelilere göz açtırmadı.
Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, 2. Gündoğan Mahallesindeki bir kahvehanede önlem aldı. Normal vatandaş gibi kahvehane müşterisi kılığında tertibat alan sivil polisler, kahvehaneye gelip sahte altınları satmak maksadıyla işe koyulan 3 kişiyi suç üstü yakaladı. Nefes kesen operasyonda, S.B (28 ayrı suçtan sabıkalı ve 12 suçtan aranıyor), M.K (31 ayrı suçtan sabıkalı ve 1 suçtan aranıyor) ile Ü.E. (17 suçtan sabıkası bulunuyor) isimli şahıslar Asayiş Şube Müdürlüğü YanDol ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilere ait araçta yapılan aramada ele geçirilen 960 adet ´gömü´ diye isimlendirilen sözde Reşat altın görünümü verilmiş materyaller ile mağdur vatandaşları kandırıp dolandırmak için kullandıkları 3 adet gerçek Reşat altına el konuldu. Şüpheli şahısların, geçmiş tarihlerde yine Balıkesir´de sahte Reşat altın görünümlü materyaller ile kandırmak suretiyle 7 bin 500 TL ve 30 bin TL paraları alıp karşılığında sahte altın vermek suretiyle dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi.
Suçüstü yakalanan S.B, M.K ve Ü.E isimli şüphelilerin, "sahte altın satmak suretiyle dolandırıcılık ve sahte kimlik kullanmak" suçundan çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı